Alagöz: Fuarlarımız İle Adana’nın Bölge Ekonomisi Canlanacak

Ülkelerin ekonomisine büyük katkılar sağlayan fuarcılık sektörü, Çukurova’nın da kaderini değiştiriyor.  2006 yılından bu yana Adana’da aktif olarak fuar düzenlemeye başlayan TÜYAP Adana, 12 yılda bölgenin ekonomisini canlandırırken bir yandan da yeni sektörleri destekleyici fuarlar düzenliyor. 12 yıla 149 fuar sığdıran TÜYAP Adana, bölgeye 6 milyona yakın ziyaretçi çekerek hem Adana’yı tanıtıyor hem de ithalatta ve ihracatta bölgeyi yukarıya taşıyor. Adana halkının ve firmaların fuarları sahiplendiğine dikkat çeken TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz,  “Adana fuarcılık sektörünün başkenti olacak” dedi.

12 yıldır Çukurova bölgesinde 17 farklı alanda yaklaşık 149 fuar düzenleyen TÜYAP Adana, 32 ülkeden alım heyetleri ağırlarken toplamda 6 milyona yakın ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Kitap, inşaat, ısıtma-soğutma, evlilik hazırlıkları, gıda, mobilya, tarım, sera- bahçe, otomotiv, plastik, ambalaj, spor, belediye ihtiyaçları, eğitim, konfeksiyon, ağaç işleme makinesi sektörlerine yönelik fuarlar düzenlediklerini söyleyen TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz,“Öncelikli hedefimiz, Adana’yı her anlamda bir marka kent haline getirmek. Tarımı, mobilyası, inşaatı, gıdası ile Adana’nın Türkiye’de olduğu kadar dünyada da adından söz edilir hale gelmesini amaçlıyoruz. Düzenlediğimiz fuarları da bu doğrultuda belirleyerek bölgede potansiyeli yüksek sektörlerde gelişim ve hareketlilik sağlıyoruz. Ortadoğu başta olmak üzere Adana’nın Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olma hedefindeyiz.” diye konuştu.

Çukurova Kitap Fuarı’nın 11 yılın ziyaretçi rekorunu kırarak 2018 yılına güzel bir başlangıç yaptıklarını belirten Alagöz, “303 yayınevi ve 500 yazarımızı ağırladığımız Fuarımız, 340 bin kitapsever tarafından ziyaret edildi. 9 gün boyunca 80 kültür etkinliğine ev sahipliği yapan Fuarımız okurseverlerin büyük beğenisini topladı. Kitap Fuarımızın ardından 12. Adana İnşaat Grubu Fuarlarımızı da ziyaretçilerimiz ile buluşturduk. İnşaat sektörünü tek bir çatı altında toplayan fuarımızda, 7 ülkeden 200 kişilik alım heyetini ağırladık.” dedi.

Fuarlar kenti olarak anılmaya başlayan Adana’nın; üretim, ihracat ve istihdamına katkı sağladıklarını belirten Alagöz, “Üretici, tedarikçi ve tüketiciyi tek bir çatı altında toplayarak yeni işbirlikleri kurulmasına vesile olmaya çalışıyoruz. Yurt içindeki etkin çalışmalarımıza ek olarak yurt dışında, Rusya, Bulgaristan, İran, Gürcistan, Suriye, KKTC, Lübnan, Kuveyt, Azerbaycan, Türkistan, Irak, Çin, Hindistan, İspanya, Almanya, İtalya, İsviçre gibi pek çok ülkeden fuarımıza ziyaretçi geliyor” diye konuştu.

İŞ DÜNYASI ADANA’DA BULUŞUYOR

TÜYAP Adana’yı fuarcılık sektörünün küresel iş dünyasının buluşma noktası yapma ve markalaştırma yoluna kilitlendiklerini belirten Alagöz, Çukurova’da düzenlenen fuarlara uluslararası nitelik kazandırmaya çalıştırdıklarını söyledi. Çukurova Bölgesi’nin ekonomisini kalkındırmaya yönelik fuarlar yaptıklarının altını çizen Alagöz, “2018 yılının 2. yarısını,       20 -23 Eylül tarihleri arasında 11. kez düzenleyeceğimiz Çukurova Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı ile açacağız. Ardından 2-7 Ekim tarihleri arasında 11. Çukurova Mobilya Dekorasyon Fuarımızı gerçekleştireceğiz. 7-11 Kasım tarihleri arasında 12. Adana Uluslararası Tarım ve Sera Bahçe Fuarlarımızı düzenleyeceğiz. Yılı ise Adana 3. EV’leniyoruz Fuarı ve ilk kez düzenleyeceğimiz Kozmetik ve Kişisel Bakım Fuarı ile kapatacağız.” diye konuştu.

Fuarlara uluslararası nitelik kazandırmak için çalıştıklarının altını çizen Alagöz, Tarım Fuarı ile başlayan süreci diğer fuarlar ile devam ettirmek için gayretli bir çalışma yürütüldüğünü sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ SAYFAYA GERİ DÖN